Styrken ved dokumentarfilm

Dokumentarfilm har altid haft en speciel plads hos mig da jeg altid har været glad for at lære noget nyt og film er en fantastisk måde at tage fat på et emne og forklare det på en god måde visuelt som gør at det kan blive mere forståeligt, men samtidig også mere autentisk. Der er stor forskel på dokumentarfilm og hvordan de påvirker os samt selvfølgeligt også hvor gode de er. I løbet af det seneste årti vil jeg mene at vi er blevet vidne til nogle af de bedste dokumentarfilm der nogensinde er lavet.

the act of killing

En af de dokumentarfilm som jeg især var glad for at jeg fik set og som samtidig rørte mig var den danskproducerede ’The Act of Killing’, som også blev rost meget blandt anmelderne for blandt andet at være hudløs ærlig. Filmen viser ondskab og nogle af menneskets skyggesider helt tæt på og fra personerne selv hvor ondskaben har omsværmet dem. Det er voldsomt at se mænd der har slået adskillige mennesker ihjel på brutale måder sidde og snakke om det uden anger og hvordan de lever et helt tilforladeligt normalt liv den dag i dag.

Under dokumentarfilmen oplever man nærmest alle følelser og det er et perfekt eksempel på hvad dokumentarfilm kan gøre ved os, for dette er blot et eksempel på mange fremragende dokumentarfilm der sætter følelserne uden på tøjet. Vi får mulighed for at lære noget samtidig med at vi også føler noget, hvilket er noget af det der gør at dokumentarfilm er en af mine absolut yndlingsgenrer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *