Hvad der gør film specielt for mig

Som stor filmelsker er jeg vant til at skulle reflektere en del. Når jeg ser en film gennemgår jeg en hel proces hvor jeg reflekterer over den film jeg ser og de forskellige vinklinger og historier der er i filmen. Siden jeg er vant til at kunne reflektere, besluttede jeg mig for at lave et lille tankeeksperiment hvor jeg skulle finde ud af hvad der gør at jeg er så glad for film som jeg er.

Det er nemt at sige at film gør noget helt specielt for mig, for det er jo helt korrekt, men at skulle præcisere lige hvad der gør det er noget helt andet. Egentlig vil jeg mene at det er den måde man kan blive opslugt i film og komme ind i et helt andet univers samtidig med at det rører ved ens følelser der gør at jeg er så glad for film som jeg er. Det er især hvordan film kan fortælle historier vi bliver opslugt i og også får os til at reflektere der gør at jeg er kan blive så opslugt af film som jeg er. En film er ikke bare at tage et par kameraer og filme løs på en velskrevet historie, klippe sammen og så er det klaret. Film handler om en milliard andre ting end det, som fx hvordan man får det hele klippet og hvilke vinkler og toninger der skal være på hver enkelte scene. Det er en videnskab der er svær at mestre, hvilket man også kan se på hvor mange film der egentlig bliver produceret hvert år og hvor yderst få af dem som faktisk får anmeldelser helt oppe i toppen af skalen.

Jeg har altid været meget optaget af, hvordan de små detaljer kan gøre nærmest alt for en film. Det er endda ofte ting man ikke ligger mærke til første gang man ser filmen, men som kommer løbende eller som andre endda opdager for en og som man egentlig har set, men som har lagt i sin underbevidsthed hele tiden i stedet for at være åbenlys.

Når vi ser film kan vi få alle følelser frem. Jeg føler at det er helt fantastisk hvor dybt vi kan komme til at relatere til objekter på et lærred der er fortalt ud fra en fiktiv historie af skuespillere til tider. Dette skyldes at film kan vække noget inden i os og nærmest altid noget vi kan relatere til. Dette er helt fantastisk og også en af grundende til at vi egentlig ser film i første omgang. Det er en kunstart ligesom malerier, kunstværker og musik er og det er helt igennem smukt hvor mange forskellige muligheder det kan gøres på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *